Kunnanhallitus, kokous 22.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Teknisten palveluiden työnjohdon järjestäminen

VESDno-2021-69

Valmistelija

  • Kati Paunonen, hallintojohtaja, kati.paunonen@vesilahti.fi

Perustelut

Teknisissä palveluissa on ollut aikaisemman organisaation mukaisesti teknisten palveluiden ammattimiesten esimiehisyys kunnan rakennusmestarilla. Kunnan rakennusmestarin tehtävää ei ole täytetty vuonna 2020, kun tehtävän edellinen hoitaja valittiin kunnan sisällä toiseen tehtävään. Teknisten palveluihin esimiehisyys ratkaistiin kokeilemalla esimiesmallia, jossa esimiehisyys on teknisellä työnjohtajalla. Teknisen työnjohtajan tehtävä on uusi kunnassa. Teknisen työnjohtajan tehtävää on hoitanut ammattimies Roope Kyrkkö. Työsuhteiden lukumäärä on yksikössä vähentynyt yhdellä, sillä ammattimiesten lukumäärä on pysynyt samana siitä huolimatta, että ammattimiehistä yksi on siirtynyt työnjohdollisiin tehtäviin. Esimieskokeilusta on saatu erittäin hyvää palautetta ja toimintamallista olisi hyvä tehdä pysyvä järjestely.   

Vesilahden kunnan hallintosäännön 5. luvun 5§:n mukaisesti kunnanhallitus päättää nimikkeiden tai kelpoisuusvaatimusten muutoksista niissä tilanteissa, kun muutoksesta aiheutuu palkkauksen tarkistamista ylöspäin. 

Vesilahden kunnan hallintosäännön 5. luvun 6§:n mukaisesti henkilö voidaan ottaa ilman hakumenettelyä sellaiseen työsuhteeseen, jota vastaavia tehtäviä hän on hoitanut kunnassa vähintään vuoden.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää

  • muuttaa ammattimies Roope Kyrkön tehtävänimikkeen tekniseksi työnjohtajaksi 
  • vahvistaa teknisen työnjohtajan tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2696,35 euroa

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Roope Kyrkkö, kunnan insinööri