Kunnanhallitus, kokous 7.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 199 Vesilahden kunnan irtotontit

VESDno-2024-355

Valmistelija

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnalla on omistuksessaan yli 20 irtotonttia eri puolilla kuntaa. Osa tonteista sijaitsee asemakaavoitetuilla alueilla, jotka on jo pitkälti rakentunut. Osa tonteista on muodostunut suunnittelutarveratkaisujen perusteella. Tarkempi listaus tonteista ja niiden lisätiedot löytyvät pykälän liitteenä olevasta dokumentista.

Tontit ovat olleet myynnissä viime vuosina, mutta ostajia ei ole löytynyt. Kunnan toimintojen ja palveluiden suunnittelun kannalta on tärkeää, että suunnitellut alueet rakentuvat, sillä tämä auttaa ennakoimaan tulevaisuuden palvelutarvetta ja väestön kehityksen suuntaa alueellisesti. Irtotonttien myynti ja rakentuminen edesauttaa myös kunnan taseen hallintaa ja lisää tuottoja etenkin vesi- ja viemärilaitoksen liittymämaksujen sekä rakennusvalvonnan tuottojen muodossa.

Luovutuksen vauhdittamiseksi ehdotetaan, että tontit asetetaan myyntiin huutokaupalla, ja lähtöhinnaksi asetetaan liitteen mukainen lähtöhinta. Tonttien lähtöhinnat on asetettu kylittäin 1000-8000 euron välille. Lisäksi tonttien, joilla on rivitalokaavamerkintä, osalta ehdotetaan vähäistä kaavamuutosta, jotta ne voidaan myydä tarvittaessa myös omakotitalotontteina. Tontit asetetaan myyntiin vaiheittain vuosien 2024-2025 aikana.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Latvala, kunnanjohtaja, mikko.latvala@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää

  • ohjeistaa kaavatoimikuntaa tarkastelemaan vähäisten kaavamuutosten tarpeellisuutta tonteilla, joilla on muu kuin AO-kaavamerkintä, sekä
  • antaa kunnanjohtajalle valtuudet järjestää myynti sekä valmistella ja allekirjoittaa kauppakirjat ja muut mahdolliset asiakirjat liitteen mukaisista tonteista lähtöhinnoin.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. 

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden kehitysjohtaja Timo Haapaniemelle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana. 


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden kunnanhallitus 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.