Kunnanhallitus, kokous 7.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 198 Asukaskysely 2024

VESDno-2024-344

Valmistelija

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunta järjesti asukaskyselyn 13.6.-12.7.2024. Kysely toteutettiin sähköisenä verkkokyselynä sekä paperiversiona. Kyselyyn saatiin 181 vastausta, joka vastaa noin 4 % kuntalaisista. Vertailuna vastauksien määrä oli vuonna 2023 366 kappaletta. Kyselyyn vastanneista 95 % oli vakituisia Vesilahden kunnan asukkaita. Suurin ikäryhmä vastaajien osalta oli 30-39 -vuotiaat, jotka kattoivat 25 % vastauksista. Kysely on järjestetty nykyisessä muodossa vuodesta 2021 alkaen. Kyselyssä selvitetään kuntalaisten tyytyväisyyttä kunnan tuottamiin palveluihin, viestintään, asiakaspalveluun sekä palveluiden saavutettavuuteen.​​​​

Kyselyn tuloksista järjestetään myöhemmin erillinen tiedotustilaisuus, jossa kuntalaisille esitellään saadut tulokset ja niiden pohjalta suunnitellut toimenpiteet loppuvuoden aikana.

Liitteenä on koonti, jossa tuloksia verrataan edellisen vuosien kyselyihin kokonaiskeskiarvojen osalta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Latvala, kunnanjohtaja, mikko.latvala@vesilahti.fi

Kunnanhallitus merkitsee asukaskyselyn tulokset tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden kehitysjohtaja Timo Haapaniemelle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana. 


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)