Kunnanhallitus, kokous 15.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 76 Jäsenten nimeäminen Pirkanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon kaudelle 2024-2025

VESDno-2023-415

Valmistelija

  • Olli Alamäki, vapaa-aikakoordinaattori, olli.alamaki@vesilahti.fi

Perustelut

Hyvinvointialuelain (611/2021) 32 §:n mukaan aluehallituksen on asetettava nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi hyvinvointialueen nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä. 

Vaikuttamistoimielimen jäsenet valitaan hyvinvointialueen kunnissa toimivien vastaavan vaikuttamistoimielimen jäsenistä siten, että vaikuttamistoimielimestä valitaan vähintään yksi edustaja. Lisäksi vaikuttamistoimielimeen voidaan valita muita henkilöitä. 

Hyvinvointialueen nuorisovaltuusto sekä edelleen hyvinvointialueen aluehallitus pyytää Pirkanmaan hyvinvointialueen kuntia nimeämään nuorisovaltuuston jäsenet sekä heille henkilökohtaiset varajäsenet toiminkaudelle 2024-2025 kunnissa toimivan vastaavan vaikuttamistoimielimen jäsenistä seuraavasti:

  • yli 200 000 asukkaan kunnat: neljä (4) jäsentä ja varajäsentä
  • alle 200 000 mutta yli 20 000 asukkaan kunnat: kaksi (2) jäsentä ja varajäsentä
  • alle 20 000 asukkaan kunnat: yksi jäsen (1) ja varajäsen


Nimettävän nuorisovaltuuston jäsenen ja varajäsenen tulee olla kunnan nuorisovaltuuston jäsen vuonna 2024. Vesilahden nuorisovaltuusto käsitteli nimeämispyyntöä kokouksessaan 5.3.2024 § 27.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Latvala, kunnanjohtaja, mikko.latvala@vesilahti.fi

Kunnanhallitus nimeää Pirkanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon jäseneksi Juuso Koskensalon ja tälle varajäseneksi Leevi Myllymäen.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

- nimetyt, - kirjaamo@pirha.fi

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden kunnanhallitus 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.