Kunnanhallitus, kokous 29.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 84 Jyskäntien asemakaavanmuutos, vireilletulo ja OAS

VESDno-2023-354

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Perustelut

Asemakaavan muutos koskee Vesilahden kunnan omistamaa kiinteistöä 922-410-8-27, joka muodostaa Vesilahden Kirkonkylän korttelin 206 tontin 2. Tontti on rakentumaton, ja sijoittuu Virolaisen-Jyskän rakentuneelle pientaloalueelle. Asemakaavan muutos tulee vireille Vesilahden kunnan aloitteesta ja se laaditaan vaikutuksiltaan vähäisenä kaavamuutoksena. Tontin alueella on voimassa Virolaisen alueen asemakaava, joka on hyväksytty kunnanvaltuustossa 13.11.2006 §:ssä 71. Korttelin 206 tontti 2 on osoitettu rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueeksi (AR).

Asemakaavan muutoksen tavoitteena on rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueeksi (AR) osoitetun tontin käyttötarkoituksen muuttaminen erillispientalojen korttelialueeksi (AO) siten, että kiinteistölle muodostuu AO-tontteja. Kaavamuutoksella vastataan omakotitonttien kysyntään Vesilahden Kirkonkylän alueella alueella.

Asemakaavamuutos laaditaan vaikutuksiltaan vähäisenä, sillä alueen pääasiallista käyttötarkoitusta ei muuteta – tavoitteena on säilyttää käyttötarkoitus asumisen alueena. Kaavamuutoksella ei tavoitella rakennusoikeuden kasvattamista esimerkiksi tehokkuuslukua kasvattamalla. Kerroslukua ei tavoitella kasvatettavaksi. Kaavamuutoksella ei ole vaikutusta virkistysalueisiin eikä sillä tavoitella muutettavan nykyisiä katualueita, ajoyhteyksiä tai jalankulun ja pyöräilyn reittejä. Kaavamuutoksella ei heikennetä rakennetun tai luonnonympäristön arvojen säilymistä.

Vesilahden kunnan kaavoittaja Juha Kervinen on laatinut 19.4.2024 päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman, joka on esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle, että se päättää

1. kuuluttaa vireille Jyskäntien asemakaavamuutoksen, 

2. hyväksyä asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asettaa sen nähtäville osallisten kuulemista varten koko suunnittelutyön ajaksi (MRL 63 §) ja

3. että osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetetään kaava-alueen osallisille ja että siitä pyydetään viranomaisilta lausunnot.

Päätös

Hyväksytään ehdotuksen mukaisesti lisäyksellä, että osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan korjataan hyväksymisvaiheen kohtaan kunnanvaltuuston tilalle  hyväksyjäksi kunnanhallitus.

 

 

§ tarkastettiin kokouksessa.

Valmistelija

  • Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Perustelut

Esityslistan liitteenä osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jonka sivulle 13, kohtaan Hyväksyminen, on korjattu hyväksyväksi toimielimeksi kunnanhallitus. Vesilahden kunnan hallintosäännön mukaan kunnanhallitus päättää vaikutuksiltaan vähäisen asemakaavan hyväksymisestä (Vesilahden hallintosääntö 4. luku 1 §, MRL 52 §).

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Latvala, kunnanjohtaja, mikko.latvala@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää

  1. kuuluttaa vireille Jyskäntien asemakaavamuutoksen, 
  2. hyväksyä asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asettaa sen nähtäville osallisten kuulemista varten koko suunnittelutyön ajaksi (MRL 63 §) ja
  3. että osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetetään kaava-alueen osallisille ja että siitä pyydetään viranomaisilta lausunnot.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. 

Tiedoksi

- kaavoittaja, - palvelusihteeri

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden kunnanhallitus 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.