Kunnanhallitus, kokous 29.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Hallintojohtajan tehtävien järjestely

VESDno-2024-189

Valmistelija

  • Mikko Latvala, kunnanjohtaja, mikko.latvala@vesilahti.fi

Perustelut

Hallintojohtaja Susanna Hokkaselle on myönnetty opintovapaata ajalle 1.7.2024 - 31.12.2024. Ennen opintovapaan alkua hallintojohtaja pitää myös vuosilomia, joten poissaolo alkaa jo touko-kesäkuun vaihteessa. Hallintojohtajan tehtävät hoidetaan sisäisin järjestelyin. Hallintojohtajan viransijaisena toimii talousjohtaja Merja Vihtiälä, mutta käytännössä tehtäviä jaetaan usean työntekijän kesken. Päävastuun tehtävistä kantavat talousjohtaja ja kunnanjohtaja. Kunnanjohtaja esittelee kokouksessa tarkemman suunnitelman siitä, miten tehtävät on tarkoitus järjestää.

Hallintosäännön mukaan kunnanhallitus päättää toimialajohtajien (hallintojohtaja, sivistysjohtaja, tekninen palvelupäällikkö) valinnoista määräaikaiseen virkasuhteeseen (esim. virkavapauden ajaksi). Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen II luvun 10 § kuuluu seuraavasti: Jos viranhaltijan/työntekijän tehtävien vaativuus olennaisesti muuttuu vähintään kahden viikon ajaksi toiseen virkaan tai tehtävään siirtymisen tai tehtävien uudelleenjärjestelyn vuoksi, tehtäväkohtaista palkkaa tarkistetaan, jos se ei vastaa muuttuneita tehtäviä. Soveltamisohjeen mukaan tehtävien vaativuuden muutoksen perusteena voi olla mm. siirto toiseen virkaan tai tehtävään, määräaikainen lisätehtävä tai tehtävien muuttaminen olennaisesti vaativammaksi tai vähemmän vaativaksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Latvala, kunnanjohtaja, mikko.latvala@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää, että hallintojohtajan vuosiloman ja opintovapaan ajan hallintojohtajan viransijaisena toimii talousjohtaja. Tehtäviä jaetaan myös muun henkilöstön kesken. Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan arvioimaan eri työntekijöiden lisääntyvät vastuut ja määrittämään niistä maksettavat mahdolliset korvaukset. Kunnanjohtajalle ei makseta lisävastuista erillistä korvausta.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

- talousjohtaja, - henkilöstö

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden kunnanhallitus 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.