Kaavatoimikunta, kokous 24.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Metsämantereen asemakaava-alueen rakentamistapaohjeiden päivittäminen

VESDno-2024-167

Valmistelija

  • Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnanvaltuusto on 11.10.2021 § 60 hyväksynyt Metsämantereen asemakaavan ja rakennustapaohjeet. Metsämantereen alue on rakentumassa.

Rakennustapaohjeiden päivittämistarve tulee esille rakentamisen lainsäädännön muuttuessa. Maisemakuvan siisteyden vuoksi on syytä osoittaa rakennuspaikoille rakennusten enimmäismäärä. Rakentamistapaohjeeseen on tehty muitakin tarkennuksia ja korjauksia, jotka helpottavat ohjeiden tulkintaa esimerkiksi lupakäsittelyssä. Rakentamistapaohjeen päivittämisellä pyritään mahdollistamaan asiakkaiden toiveiden huomioiminen alueella ja samalla varmistamaan viihtyisän ja yhtenäisen asuinalueen syntyminen.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyy liitteenä olevat Metsämantereen alueen rakennustapaohjeet.

Päätös

Hyväksytään esityksen mukaan liitteenä olevaan rakennustapaohjeeseen tehtävillä muutoksilla:

1. Tontin rakennusoikeus kohtaan muutetaan teksti, että tontille on mahdollista rakentaa kaksi erillistä talousrakennusta/asunto ja kaksi erillistä vähäistä rakennelmaa esim. kasvihuone tai leikkimökki/asunto.

2. Piha-alueet kohtaan palautetaan alkuperäinen teksti.

3. Kasvillisuus ja pihan pinnoitteet kohtaan muutetaan teksti: Pihakasvillisuus valitaan metsämaahan sopivista lajikkeista ja suositellaan käytettäväksi suomalaisia puulajikkeita.

 

 

§ tarkastettiin kokouksessa.

Tiedoksi

kunnanhallitus