Kaavatoimikunta, kokous 24.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Jyskäntien asemakaavan muutos

VESDno-2023-354

Valmistelija

  • Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Perustelut

Asemakaavan muutos koskee Vesilahden kunnan omistamaa kiinteistöä 922-410-8-27, joka muodostaa Vesilahden Kirkonkylän korttelin 206 tontin 2. Tontti on rakentumaton, ja sijoittuu Virolaisen-Jyskän rakentuneelle pientaloalueelle. Asemakaavan muutos tulee vireille Vesilahden kunnan aloitteesta ja se laaditaan vaikutuksiltaan vähäisenä kaavamuutoksena. Tontin alueella on voimassa Virolaisen alueen asemakaava, joka on hyväksytty kunnanvaltuustossa 13.11.2006 §:ssä 71. Korttelin 206 tontti 2 on osoitettu rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueeksi (AR).

Asemakaavan muutoksen tavoitteena on rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueeksi (AR) osoitetun tontin käyttötarkoituksen muuttaminen erillispientalojen korttelialueeksi (AO) siten, että kiinteistölle muodostuu AO-tontteja. Kaavamuutoksella vastataan omakotitonttien kysyntään Vesilahden Kirkonkylän alueella alueella.

Asemakaavamuutos laaditaan vaikutuksiltaan vähäisenä, sillä alueen pääasiallista käyttötarkoitusta ei muuteta – tavoitteena on säilyttää käyttötarkoitus asumisen alueena. Kaavamuutoksella ei tavoitella rakennusoikeuden kasvattamista esimerkiksi tehokkuuslukua kasvattamalla. Kerroslukua ei tavoitella kasvatettavaksi. Kaavamuutoksella ei ole vaikutusta virkistysalueisiin eikä sillä tavoitella muutettavan nykyisiä katualueita, ajoyhteyksiä tai jalankulun ja pyöräilyn reittejä. Kaavamuutoksella ei heikennetä rakennetun tai luonnonympäristön arvojen säilymistä.

Vesilahden kunnan kaavoittaja Juha Kervinen on laatinut 19.4.2024 päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman, joka on esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle, että se päättää

1. kuuluttaa vireille Jyskäntien asemakaavamuutoksen, 

2. hyväksyä asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asettaa sen nähtäville osallisten kuulemista varten koko suunnittelutyön ajaksi (MRL 63 §) ja

3. että osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetetään kaava-alueen osallisille ja että siitä pyydetään viranomaisilta lausunnot.

Päätös

Hyväksytään ehdotuksen mukaisesti lisäyksellä, että osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan korjataan hyväksymisvaiheen kohtaan kunnanvaltuuston tilalle  hyväksyjäksi kunnanhallitus.

 

 

§ tarkastettiin kokouksessa.

Tiedoksi

kunnanhallitus