Kaavatoimikunta, kokous 5.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Lammasniemen ja Kurkiniityn visiotyö

VESDno-2023-380

Valmistelija

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Lammasniemin ja Kurkiniittyn alueet ovat merkittäviä kehityskohteita kunnan matkailun ja luonnon näkökulmasta. Alueen 2,5 kilometrin pituinen rantaviiva tarjoaa arvokkaan resurssin matkailun kehittämiselle ja luontoelämysten tarjoamiselle eri käyttäjäryhmille. Sekä maakuntakaavassa että Tampereen kaupunkiseudun rakennesuunnitelmassa alue on tunnistettu potentiaaliseksi kehityskohteeksi matkailu- ja virkistyskäyttöön.

Alueen vetovoiman kasvattaminen on keskeisessä roolissa kunnan kokonaistarjonnan kehittämisessä. Erityisesti veneilijöiden suosiossa oleva alue odottaa monipuolista kehitystä vastatakseen kävijöidensä tarpeisiin.

Visiotyö toteutetaan aktiivisesti kuullen kunnan eri sidosryhmiä, alueen käyttäjiä ja kuntalaisia. Tavoitteenamme on luoda visio, joka kumpuaa paikallisten tarpeista ja odotuksista, tarjoten samalla houkuttelevan ympäristön niin kuntalaisille kuin alueella vieraileville.

On tärkeää huomioida, että visiotyö ei ole virallinen kaavaprosessi, vaan pikemminkin perustana tulevalle Lammasniemen ja Kurkiniityn kehitykselle. Visio toimii ohjenuorana alueen kehittämisessä, joka tähtää paitsi matkailun ja virkistyksen edistämiseen myös alueen luontoarvojen säilyttämiseen ja vahvistamiseen.

Tämä visio syntyy yhteistyössä kaikkien niiden kanssa, jotka ovat kiinnostuneita Lammasniemen ja Kurkiniityn tulevaisuudesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

Vesilahden kunnan hallintosäännön 7. luvun § 8 mukaisesti hankinnoista talousarviossa omaan toimialaansa annettujen määrärahojen käytöstä päättää vastuualueen esihenkilö 30 000 euroon asti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kristiina Pispala, kristiina.pispala@vesilahti.fi

Kaavatoimikunta merkitsee Lammasniemen ja Kurkiniityn visiotyön käynnistymisen tiedoksi. 

Päätös

Hyväksytään ehdotuksen mukaan.

Tiedoksi

- kunnanvaltuusto, kunnanhallitus ja elinvoimatoimikunta