Kaavatoimikunta, kokous 17.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Kunnanviraston alueen asemakaavan muutos

VESDno-2023-262

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on kokouksessaan 25.4.2022 §:ssä 74 päättänyt myydä kiinteistön 922-413-3-200 (päätöksentekohetkellä kiinteistö oli vielä osa kiinteistöä Koivuranta, kiinteistötunnus 922-413-3-131). Ko. kiinteistö sijaitsee osoitteessa Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti, kunnanviraston (kiinteistö Palstatila, kiinteistötunnus 922-413-3-112) vieressä. Kiinteistöllä sijaitsee rakennus, jossa olleet kunnan toiminnot on sittemmin siirretty muihin tiloihin. Näin ollen on syytä käynnistää asemakaavan muutos, joka koskee 922-413-3-200 -kiinteistöä sekä kiinteistöä Palstatila.

Kaavamuutos koskee molempia kiinteistöjä 3-200 -kiinteistön myynnin ohella siksi, että muutoksella, jossa tarkastellaan mainittujen kiinteistöjen käyttötarkoitusta, varaudutaan kunnan omistaman rakennuskannan käytön ja kustannusten optimointiin Vesilahden kuntastrategian 2022-2025 strategisen hankkeen ”Tilat ja yhteydet” mukaisesti.

Ehdotus

Esittelijä

Kristiina Pispala, kristiina.pispala@vesilahti.fi

Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle, että se päättää kuuluttaa vireille kunnanviraston alueen asemakaavamuutoksen.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Perustelut

   

Ehdotus

Esittelijä

Susanna Hokkanen, vt. kunnanjohtaja, susanna.hokkanen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää kuuluttaa vireille Kunnanviraston alueen asemakaavamuutoksen.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on kokouksessaan 28.8.2023 §:ssä 133 päättänyt asettaa vireille Kunnanviraston alueen asemakaavamuutoksen. Kaavanlaatija Sweco Infra & Rail Oy on toimittanut 5.10.2023 päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman, joka on esityslistan liitteenä. Asemakaava on kuulutettu vireille 13.9.2023. Alustavat tavoitteet ovat tarkentuneet vireilletulovaiheesta ja ne on esitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kristiina Pispala, kristiina.pispala@vesilahti.fi

Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle, että se päättää hyväksyä Kunnanviraston alueen asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelman, asettaa sen nähtäville MRL 63 §:n mukaisesti ja pyytää siitä viranomaislausunnot.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Kunnanhallitus

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)