Kaavatoimikunta, kokous 27.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 35 Vesilahdentien eteläinen osayleiskaava (lisäpykälä)

VESDno-2021-163

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Perustelut

Osayleiskaavan vireilletulosta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) nähtävilläolosta on kuulutettu ja OAS on asetettu kaavatyön ajaksi nähtäville. Suunnittelu on edennyt siitä saadut palautteet ja kaavatyölle asetetut tavoitteet huomioiden. Palautteet saatiin asianomaisilta viranomaisilta, kunnan hallintokunnilta ja kahdelta alueen toimijalta. Palautteet on koottu pykälän liitteeksi.

Osayleiskaavaluonnos on valmistunut ja kaavaprosessi voi edetä valmisteluvaiheen kuulemisiin asettamalla kaavaluonnos nähtäville. Kaavaluonnoksesta pyydetään viranomaislausunnot ja varataan tilaisuus mielipiteen ilmaisemiseen nähtävilläolon aikana (MRL 62 § ja MRA 30 §).

Ehdotus

Esittelijä

Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää asettaa Vesilahdentien eteläisen osayleiskaavan valmisteluvaiheen aineiston ja kaavaluonnoksen 9.12.2022 päivättyjen asiakirjojen mukaisena nähtäville ja pyytää siitä tarvittavat lausunnot.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden suunnittelupäällikkö Anna-Maria Latosaarelle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.

Valmistelija

  • Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Perustelut

Kaavattoimikunta käsitteli Vesilahdentien eteläisen osayleiskaavan luonnoksesta saatua palautetta ja kaavoittaja esitteli osayleiskaava-alueesta luontomerkinnöillä ja niiden suoja-alueilla täydennettyä karttaa.

Käydyn keskustelun jälkeen kaavatoimikunta päätti esittää kunnanhallitukselle, että se päättää keskeyttää Vesilahdentien eteläisen osayleiskaavan valmistelun.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kristiina Pispala, kristiina.pispala@vesilahti.fi

Kaavatoimikunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että se päättää keskeyttää Vesilahdentien eteläisen osayleiskaavan valmistelun.

Tämä § tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.