Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 5.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 60 Rakennus- ja ympäristölautakunnan vastine vuoden 2022 arviointikertomukseen

VESDno-2022-322

Valmistelija

  • Tarja Kujanpää, palvelusihteeri, tarja.kujanpaa@vesilahti.fi

Perustelut

Kuntalain 121 §:n mukaan tarkastuslautakunta antaa valtuustolle kultakin vuodelta arviointikertomuksen,​ jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään valtuustossa tilinpäätöksen yhteydessä.Kunnanvaltuusto on kokouksessaan KVAL §19 / 19.06.2023 käsitellyt tarkastuslautakunnan laatiman arviointikertomuksen vuodelta 2022 ja lähettää sen edelleen kunnanhallituksen ja muiden toimielinten käsiteltäväksi.

Alla olevassa selostetekstissä on tarkastuslautakunnan huomiot rakennusvalvonnan osalta. 

"Rakennus- ja ympäristölautakunnan alaisuudessa toimii rakennusvalvonta sekä ympäristönsuojelu. Rakennus- ja ympäristölautakunnan alaisen toiminnan tavoitteena oli edistää kestävää, terveellistä ja turvallista rakentamista tarkastelemalla rakennusten elinkaaren aikaisia energiankäyttöratkaisuja ja luoda mahdollisimman laaja rajapinta hankkeeseen ryhtyvien ohjaukseen. Ympäristönsuojelun kehittämiskohteita ovat pitkän aikavälin edistämissuunnitelman mukaisten toimenpiteiden toteuttaminen sekä vesihuoltolaitoksen liittymättömien kiinteistöjen valvonta ja vaarallista jätettä tuottavien yritysten/laitosten valvonta. Kehittämiskohteiden edistymisestä ei raportoitu tilinpäätöksellä.

Rakennus- ja ympäristölautakunnan alaiselle toiminnalle asetettiin kaksi toiminnallista tavoitetta, jotka ovat johdettu kuntastrategian tavoitteista ”et ole yksin” ja ”vetovoimainen ympäristö ja turvallinen liikkuminen”. Toiminnalliset tavoitteet toteutuivat. Asukastyytyväisyyskyselyssä rakennusvalvonnan kokonaisarvosana oli 7,8 kun tavoitetasona oli vähintään 7,5. Asiakaspalaute rakennusvalvonnasta on ollut positiivista. Ympäristön suojelun valvontasuunnitelma vuosille 2023–2025 päivitettiin ja ympäristönsuojelun edistämisen toimenpideohjelma 2023–2027 päivitettiin."

Ehdotus

Esittelijä

  • Veli Salmi, rakennustarkastaja, veli.salmi@vesilahti.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tietoonsa tarkastuslautakunnan laatiman arviointikertomuksen vuodelta 2022.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)