Vanhusneuvosto, kokous 21.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Tiedoksi merkittävät asiat

Perustelut

  1. Vanhusneuvoston seuraava kokous on to 26.10.2023.
  2. Tuomen kuljetuspalveluiden sähköpostiosoitteiden muutoksista tiedottaminen.
  3. Elokarkeloiden 24.8. osallistujamäärä.
  4. Ikäautoilijan kuntokurssista tiedottaminen.
  5. Vanhusneuvoston marraskuun kokouspäivä siirtyy.
  6. VertaisVeturi -hankkeesta tiedottaminen.

Ehdotus

Merkitään tiedoksi.

Päätös

1. Seuraava kokous on 26.10.2023.

2. Brändiuudistuksen myötä Tuomen verkkosivuosoite ja sähköpostiosoite muuttuivat. Tarkemmin uudistuksen taustasta voi lukea Tuomen verkkosivuilta osoitteesta www.tuomi.fi/tuomen-brandi-uudistui. Kuljetuspalveluiden matkustaja-asiakkaille oleellisimmat muutokset ovat matkojen tilaussähköposti, joka on jatkossa muotoa kyyti@tuomi.fi, sekä palautesähköpostimme kyytipalaute@tuomi.fi. Vakiotaksioikeuden omaavat asiakkaat löytävät jatkossa palveluntuottajalistauksen uusilta verkkosivuiltamme www.tuomi.fi. 

3. Elokarkelot järjestettiin 24.8.2023. Tilaisuuteen osallistui noin 40 ikäihmistä. 

4. Ikäautoilijan kuntokurssin tavoitteena on lisätä kuljettajien itsetuntemusta. Kurssilla käsitellään iäkkäille tyypillisiä vaaratilanteita ja ikääntymisen vaikutuksia autolla ajoon. Kuljettajille annetaan myös selviytymisvinkkejä, joiden avulla he voivat helpottaa ajoaan. Kurssi on tarkoitettu 65 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kuljettajille, jotka haluavat kerrata tietojaan ja taitojaan. Koulutusryhmän koko on noin 25–30 kuljettajaa. Kurssi on tilaajalle maksuton. Päätettiin alustavasti, että Ikäautoilijan kuntokurssi tilataan tammi-helmikuuksi 2024 Tuulikallion senioritalolle. Olli Alamäki ottaa yhteyttä Liikenneturvaan asiaan liittyen. 

5. Marraskuun vanhusneuvoston kokous päätettiin siirtää pidettäväksi 23.11.2023.

6. Vesilahden VertaisVeturit (9) osallistuvat yhdessä Akaan, Punkalaitumen ja Urjalan kuntien VertaisVeturien kanssa Pirhan rahoittamaan hankkeeseen Vertaiskehittämällä vaikuttavuutta vertaisveturitoimintaan. Ajatuksena on kokeilla toisten VertaisVeturin toimintamallia omassa kunnnassa. Valittiin kokeiluun Punkalaitumen toiminta, joka tunnetaan siellä nimellä Hallikävely. Ilmoituksia seuraamalla saa tiedon, mitä esim. Peiponpellon päiväkotiin tulee tarjolle. Seuraavat VertaisVeturien yhteiset tapaamiset ovat 27.10. (Verkossa) ja 24.11. Hukianhovissa.