Tekninen lautakunta, kokous 17.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 42 Sopimus yhdyskuntateknisten laitteiden sijoittamisesta

VESDno-2023-101

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnan talousarvion investointiosassa on varattu määrärahat Kaakilan jätevesipumppaamon saneeraamiseksi matalaenergiapumppaamoksi. Lempäälän Vesi Oy on tehnyt suunnitelmat jätevesipumppaamon saneerauksesta ja pyytänyt tarjouksen pumppaamotoimittaja OY Grunfos Pumput AB:lta. 

Suunniteman mukaisesti Kaakilan vanha jätevesipumppaamo saneerataan aluepumppaamoksi ja rinnalle asennetaan uusi matalaenergiapumppaamo. Matalaenergiamallinen pumppausjärjestelmä hyödyntää jäteveden siirtolinjan omaa painetta ja liike-energiaa, jolloin pumput ovat käynnissä vähemmän aikaa ja energiatehokkuus lisääntyy. Pumppaamossa ei ole tyypillistä välisäiliötä, vaan siirtolinjan edelliseltä pumppaamolta tuleva jäteveden paineviemäri kytketään suoraan pumppaamon pumppujen imupuolelle. Pumput korottavat jätevesilinjan painetta riittävälle tasolle, jotta tarvittavat vesimäärät saadaan siirrettyä siirtolinjaketjun seuraavalle pumppaamolle.

Muutoksella tavoitellaan käyttökustannusten leikkaamisen lisäksi huoltovarmuutta sekä hajuhaittojen vähentämistä alueella.

Oy Grundfos Pumput AB:n tarjous sisältää uuden matalaenergiapumppaamon sekä nykyisen pumppaamon muokkaukset. Tarjous on kokonaishinnaltaan 73 530,50 euroa (alv0%). Lisäksi kustannuksia tulee asennus- ja kaivuutöistä.

Ehdotus

Esittelijä

Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää:

  1. Hyväksyä Oy Grundfos Pumput AB:n antaman tarjouksen uudesta matalaenergiapumppaamosta sekä nykyisen pumppaamon muokkauksista kokonaishinnalla 73 530,50 euroa (alv0%)
  2. Tilata asennus- ja kaivutyöt Lempäälän Vesi Oy:ltä. Laskutus toteutuneiden kustannusten mukaisesti.
  3. Valtuutta teknisen palvelupäällikön sopimaan alueen maankäytöstä maanomistajan kanssa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Tekninen lautakunta hyväksyi kokouksessaan 22.3.2023 §23 Oy Grundfos Pumput AB:n antaman tarjouksen uudesta matalaenergiapumppaamosta sekä nykyisen pumppaamon muokkauksista Kaakilanniemen pumppaamolla.

Pumppaamo sijaitsee yksityisen maanomistajan maa-alueella ja sen sijoittamisesta on sovittu aiemmin vain suullisesti kunnan ja maanomistajan välillä. Tekninen palvelupäällikkö on käynyt neuvotteluja maanomistajan kanssa yhdyskuntateknisten laitteiden sijoittamisesta ja laatinut sopimusluonnoksen, jonka maanomistaja on hyväksynyt 9.5.2023.

Sopimuksen mukaisesti kunta saa sijoittaa sopimuksen liitekartassa osoitetut yhdyskuntatekniset laitteet kiinteistölle 922–410–0003–0027. Lisäksi kunnalla on myös oikeus korjata, uusia ja huoltaa em. laitteita. Sopimuksen mukaisesti maanomistajalle maksetaan kertakaikkisena korvauksena 500,00 euroa alueen käytöstä. Lisäksi kunta osallistuu Kurikantien kunnossapitoon liittyviin kustannuksiin sekä kunnostaa toiminnastaan aiheutuvat vauriot.

Ehdotus

Esittelijä

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy yhdyskuntateknisten laitteiden sijoitussopimuksen ja valtuuttaa teknisen palvelupäällikön allekirjoittamaan sopimuksen.

Päätös

 Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Maanomistaja, Lempäälän Vesi Oy

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden tekninen lautakunta
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.