Sivistyslautakunta, kokous 27.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 83 Sivistyslautakunnan talousarvio 2021

VESDno-2020-73

Valmistelija

  • Mika Seppänen, sivistysjohtaja, mika.seppanen@vesilahti.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on kokouksessaan 14.9.2020 / §184 hyväksynyt talousarviokehyksen 2021. Talousarviorakennetta on uudistettu vuodelle 2021. Sivistyslautakunnan alaisuuteen kuuluu kaksi valtuustoon nähden sitovaa vastuualuetta, jotka ovat opetus- ja varhaiskasvatuspalvelut sekä vapaa-ajan palvelut.

Talousarviorakenteen muutoksen myötä aikaisempien vuosien vertailulukuihin verrattuna saattaa olla suuriakin poikkeamia vastuu- ja tehtäväalueittain, joten vertailua tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota sivistyspalveluiden kokonaisuuteen. Talousarviossa on huomioitu valtuuston 2.12.2019 / § 43 kokouksessa hyväksymä talouden tasapainottamisohjelman 2020-2022 toimenpiteet.

Sivistyslautakunnan alaisten palveluiden talousarviossa 2021 menot ylittyvät noin 72.000 euroa kunnanhallituksen talousarviokehykseen verrattuna. Ylitys johtuu siitä, että talousarviokehystä laadittaessa vuodelle 2021 ei oltu huomioitu kehittämishankkeita, kuntien välisiä ohjaajakuluja sekä työterveyshuollon kustannusten kohdentamista suoraan vastuualueille. Vastaavasti hankkeista ja henkilökohtaisista ohjaajista on sivistyspalveluihin arvioitu tulevan tuloja 70.000 €.

Talousarvioesityksen valmistelu pohjautuu talousarvio-ohjeistuksiin sekä sivistyslautakunnassa 6.10.2020 käytyyn lähetekeskusteluun. Vesilahden kuntastrategia 2030 on päivitetty henkilöstön ja luottamushenkilöiden kanssa. Kuntastrategiasta on nostettu talousarvioon sivistyslautakuntaa koskettavat toimenpiteet ja mittarit.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Seppänen, sivistysjohtaja, mika.seppanen@vesilahti.fi

Sivistyslautakunta päättää

  • hyväksyä osaltaan sivistyslautakunnan alaisten vastuualueiden talousarvion ja toiminnalliset tavoitteet 2021 ja
  • esittää ne edelleen kunnanhallitukselle ja valtuustolle hyväksyttäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)