Elinvoimatoimikunta, kokous 6.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Narvan torialueen ja kiinteistön kehittäminen

VESDno-2023-129

Valmistelija

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Kunnan talousarvioon on varattu määräraha Ristiveräjän kiinteistön ja piha-alueen kunnostamiseen vuodelle 2023. Kunnan hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta vastaa kunnan kiinteistöjen hallinnasta ja kunnossapidosta. Lisäksi lautakunta vastaa elinympäristön kehittämisestä. Alueen ja kiinteistön kehittäminen tulee varmasti lisäämään sen hokuttelevuutta ja monikäyttöisyyttä entisestään. Kiinteistö ja sen pihapiiri on tärkeä osa kylän kehittämistä ja yhteisöllisyyden lisäämistä.

​Ristiveräjä kiinteistö on monikäyttöinen tila, joka on aiemmin toiminut pankina, päiväkotina ja yritystoiminnan toimi- ja tuotantotilana. Tila on vapautunut kunnan käyttöön vuoden vaihteessa, kun edellinen vuokralainen on siirtynyt uusin tiloihin. Kiinteistö sijaitsee Narvan kyläkeskuksessa ja on helposti saavutettavissa. Kiinteistön välittömässä läheisyydessä on joukkoliikenteen pysäkki sekä paljon tilaa pysäköinnille. 

Tilan remontointi on suunniteltu tehtäväksi kyläläisten toiveiden pohjalta. Kuntalaisten toiveita, tarpeita ja kehitysideoista kerättiin verkkokyselyn avulla. Vastauksia kyselyyn saatiin yhteensä 47 kappaletta. Kysely oli avoinna 16.3.-2.4.2023. Vastauksia kyselyyn saatiin niin yksityishenkilöiltä, yrityksiltä kuin yhdistyksiltäkin.

Piha-alueen kunnostustyöt on pyrkimyksenä toteuttaa kevään aikana ja sisätilojen kunnostus vuoden 2023 aikana.

Ehdotus

Esittelijä

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Elinvoimatoimikunta laatii yhteenvedon ja ehdotuksen kiinteistön ja piha-alueen toiminnoista saatujen vastauksien pohjalta kokouksessaan ja toimittaa sen tekniselle lautakunnalle tiedoksi suunnittelun ja toteutuksen tueksi.

Päätös

Kokous ei ollut päätösvaltainen. Pykälää ei käsitelty.

Tiedoksi

- tekninen lautakunta

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)