Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 4.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Rakennusvalvonnan asiakastyytyväisyyskysely vuonna 2022 asioineille

VESDno-2023-125

Perustelut

Rakennusvalvonnan asiakastyytyväisyys kysely suoritettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021. Kysely lähetettiin Lupapiste.fi -sivustoa käyttäneille rakennusvalvonnan asiakkaille. Vuoden 2023 asiakaskysely suoritettiin helmi-maaliskuun vaihteessa, se lähetettiin 335:lle lupapistettä käyttäneelle, joista 48 vastasi kyselyyn.

Kysely on jaettu kolmeen eri kokonaisuuteen, rakennusluvan hakeminen, katselmuksen tilaaminen tai suorittaminen sekä muu tiedustelu, kysely tai neuvonta. Lisäksi asiakkaiden pyydettiin antamaan kokonaisarvio rakennusvalvonnan toiminnasta. Heidän oli myös mahdollista jättää sanallista palautetta. Rakennusvalvonnan kouluarvosana vuodesta 2021 7,83 vuoden 2022 toiminnasta keskiarvo oli 8,49.

Rakennusvalvonnassa tehtiin muutoksia asiakastyytyväisyyden parantamiseksi 2021 aikana mm. palkkaamalla lisähenkilökuntaa, jotta lupaprosessi nopeutuisi. Lisäksi haluttiin lisää aikaa asiakaskohtaamisiin ja neuvontatilanteisiin, jotta tilanteet olisivat kiireettömiä. Tehdyt toimenpiteet ovat selvästi asiakkaiden mielestä olleet oikeita.

Ehdotus

Esittelijä

  • Veli Salmi, rakennustarkastaja, veli.salmi@vesilahti.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)