Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 7.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Lausunto Hovinkulman asemakaavamuutoksen 2. ehdotuksesta

VESDno-2023-77

Perustelut

Hovinkulman asemakaavan muutoksen tavoitteena on muodostaa Hovin talouskeskuksen eteläosaan, Vihniäntien varteen, maisemaan sopiva erillispientalojen alue kulttuurimaisema, kulttuurihistorialliset arvot sekä talouskeskuksen nykyiset ja tulevat tarpeet huomioiden.

Kaavaehdotuksen nähtävilläolon jälkeen kaava-aineistoon on lisätty luontoselvitys ja kaavaan on lisätty tarvittavat suojelumääräykset. Tehtyjen muutoksien takia kaavaehdotus on tarpeen asettaa uudelleen nähtäville. Kunnanhallitus on kokouksessaan 13.2.2023 § 20 päättänyt asettaa julkisesti uudelleen nähtäville Hovinkulman asemakaavan muutoksen asemakaava ehdotuksen.

Aineisto nähtävillä 23.02.– 24.03.2023 välisenä aikana. Kunnanhallitus pyytää rakennus- ja ympäristölautakunnalta lausuntoa Hovinkulman asemakaavan muutoksen kaavaehdotuksesta 24.03.2023 mennessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Janne Kannisto, tarkastusinsinööri, janne.kannisto@vesilahti.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää antaa seuraavan lausunnon rakennusvalvonnan osalta: Kaavan muutosehdotuksen yleismääräyksissä on annettu määräys hulevesien käsittelystä kiinteistökohtaisesti. Vihniäntien laidassa kulkee vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäri, johon kaava-alueen kiinteistöjen olisi helppo liittyä. Kaavamääräyksistä tulisi poistaa määräys kiinteistökohtaisesta hulevesien käsittelystä ja sallia hulevesiverkostoon liittyminen, mikäli se on teknisesti mahdollista. Kiinteistökohtainen hulevesien käsittely tasaisilla peltotonteilla lisää tarpeettomasti alueen kosteusrasitusta ja tonttien välisten avo-ojien jatkuvaa kunnostustarvetta.

Ympäristönsuojelun osalta lautakunnalla ei ole lausuttavaa.

Päätös

Tehtiin tekninen korjaus, lisättiin lauseeseen "kaavamääräyksistä tulisi poistaa määräys kiinteistökohtaisesta hulevesien käsittelystä ja sallia hulevesiverkostoon liittyminen" tarkennus: "mikäli se on teknisesti mahdollista".

Päätösehdotus teknisellä lisäyksellä hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

-Khal, kaavoittaja, kaavoituksen palvelusihteeri

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)