Elinvoimatoimikunta, kokous 25.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Asta-messut 2023

VESDno-2023-28

Valmistelija

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Asta-messut on Pirkanmaan suurin asumisen, rakentamisen ja remontoinnin messutapahtuma. Vuoden 2023 teemana on kestävä rakentaminen. Asumisen kestävä tulevaisuus on älykästä asumista ja elektroniikkaa, kestävää kunnostamista ja aikaa kestäviä materiaalivalintoja. Tapahtuma järjestetään 3.-5.2.2023 Tampereen Messukeskuksessa. Messut kokoavat yhteen laajasti eri toimialojen edustajat sekä potentiaaliset tonttiasiakkaat. Samaan aikaan järjestetään Tampereen Häämessut.

Kunta on aiempina vuosina osallistunut Asta-messuille ja pyrkinyt kehittämään kunnan imagoa sekä lisäämään kuluttajien tietoisuutta Vesilahden eduista omakotitalorakentajille. Kunta on kerännyt kiinnostusta aiempina vuosina erottuvilla ratkaisuilla. 

Tulevilla messuilla jatkamme aiempien vuosien rohkeaa tapaa lähestyä uusia potentiaalisia kuntalaisia. Pyrimme osaston avulla tuomaan esille mitä Vesilahti voi tarjota verrattuna muihin kuntiin. Etäisyys Tampereelle, rauha ja luonto. Osaston suunnittelun lähtökohdat: vahvistetaan tunnetta sijainnista Tampereen lähellä - aivan oven takana odottaa luonto ja kylätunnelma yhdistettynä moderniin sisustukselliseen tunnelmaan ja uudisrakentamiseen. 

Yhdessä messujen kanssa toteutetaan myös sosiaalisen median markkinointikampanja, jossa hyödynnetään viime kevään tonttimarkkinointi videoita.

Messujen tavoitteena on kerätä potentiaalisten rakentajien yhteystietoja sekä kontaktoida rakennusalan yrityksiä Vesilahden mahdollisuuksista uudisrakentamiseen. Pykälän liitteenä on messuosastosuunnitelma. Vuoden 2023 talousarviossa Asta-messujen toteutukseen on varattu 9 500 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Tiedoksi

- kunnahallitus