Sivistyslautakunta, kokous 13.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 79 Opetussuunnitelman päivittäminen

VESDno-2021-34

Valmistelija

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Perustelut

Perusopetuslain 15 § mukaan opetuksen järjestäjän tulee hyväksyä opetusta varten opetussuunnitelma, joka perustuu Opetushallituksen antamaan valtakunnalliseen määräykseen opetussuunnitelman perusteista. Opetussuunnitelma on päivittyvä asiakirja, johon tehdään muutoksia ja korjauksia lainsäädännön ja toimintaympäristön muutosten johdosta.

Opetussuunnitelman yhtenä osana ovat valinnaiset opinnot, joiden tehtävä on syventää oppimista, laajentaa opintoja ja vahvistaa jatko-opintovalmiuksia. Valinnaiset opinnot tarjoavat oppilaille mahdollisuuden kehittää osaamistaan kiinnostuksensa suunnassa. Valinnaisuus tukee opiskelumotivaatiota ja kartuttaa valintojen tekemisen taitoja.

Vesilahden kunnan yläluokkien valinnaisten aineiden opetussuunnitelmaa halutaan kehittää vastaamaan oppilaiden, koulun ja yhteiskunnan tarpeita. Koska uusiin valinnaisiin opintoihin on laadittu opetussuunnitelmat, tulee päivittää myös opetussuunnitelman luku 6 (arviointi) sekä perusopetuksen päättöarvioinnin kriteerit vastaamaan opetussuunnitelman muutoksia.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Sivistyslautakunta päättää tehdä Vesilahden kunnan opetussuunnitelman yläluokkien valinnaisiin opintoihin sekä lukuun 6 ja perusopetuksen päättöarvioinnin kriteereihin muutokset liitteiden esittämällä tavalla.

Päätös

Sivistyslautakunta päättää, että maa- ja metsätalous sekä puutarhanhoito säilytetään Vesilahden kunnan valinnaisaineiden joukossa. Muilta osin esitetyt muutokset hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Jäsen Jarkko Viljanen teki esityksen, että maa- ja metsätalous sekä puutarhanhoito säilytetään Vesilahden kunnan valinnaisaineiden joukossa. Esitystä kannatti jäsen Markku Salmela ja päätösesityksestä äänestettiin. Sivistysjohtajan päätösesitys sai 0 ääntä ja Jarkko Viljasen esitys 6 ääntä. Äänestyksessä annettiin 3 tyhjää ääntä.