Tekninen lautakunta, kokous 12.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 62 Huhtatien rakentamisen urakoitsijan valitseminen

VESDno-2022-208

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Perustelut

Tekniset palveluilla on vuoden 2022 investoinneissa varattuna määräraha Huhtatien loppuun rakentamiselle kaavan mukaiseksi. Kunnallistekniikan suunnitelmat on tilattu Ramboll Oy:ltä mikä on kunnan yksi kunnallistekniikan suunnitelmia tekevistä sopimuskumppaneista. Kunnallistekniikan suunnitelmat on saatu valmiiksi ja ne ovat pykälän liitteenä. 

Hallintosääntö luku 4 § 6

Ehdotus

Esittelijä

Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä huhtatien suunnitelmat ja ohjeistaa tekniset palvelut kilpailuttamaan huhtatien loppuun rakentaminen
 

Päätös

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti hyväksyä Huhtatien suunnitelmat ja ohjeistaa tekniset palvelut kilpailuttamaan Huhtatien loppuun rakentaminen siten, että reunakivet, kiveykset ja asfaltointi jätetään rakentamisesta pois. Reunakivet, kiveykset ja asfaltointi suoritetaan alueen rakentumisen jälkeen. 

Valmistelija

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden tekniset palvelut on kilpailuttanut Huhtatien rakentamisen loppuun kaavan mukaiseksi. Tarjouspyyntö on ollut auki sähköisessä kilpailutusjärjestelmässä 07.09.2022 - 29.09.2022 klo 15:00. Määräaikaan mennessä saapui neljä tarjousta. Tarjoajat olivat kaikki soveltuvia ja täyttivät tajouspyynnössä esitetyt soveltuvuusvaatimukset, eikä tilaavastuuraporteissa ollut huomautettavaa. 

Rakentaminen pitää sisällään suunnitelman mukaisen Huhtatien maanrakennustyöt sekä katuvalaistuksen ja kunnallistekniikan kaivojen siirtämisen urakassa ilmoitetussa laajuudessa. Urakka kilpailutettiin kokonaisurakkana siten, että kiveykset ja asfalttipäällysteet eivät kuuluneet kilpailutukseen. 

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. Hankinnan ennakoitu arvo on alle 150 000 euroa. Valintaperusteena kilpailutuksessa on halvin hinta ja annetut yksikköhinnat. Tarjoajien hinnat on pisteytetty hinnan perusteella. 

Vesilahden kunnan hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta päättää 4 luvun 6§:n kohdan 6 mukaan rakennusurakkasopimuksien tekemisestä, kun hinta ei ylitä 300 000 euroa.

Tarjoajien vertailutaulukko on pykälän liitteenä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää valita parhaimmat kokonaispisteet ja edullisimman tarjouksen antaneen Ikkala Trade Oy:n Huhtatien rakennusurakoitsijaksi. Ikkala Traden tarjouksen perusteella urakan kokonaishinnaksi maanrakennustöiden osalta tulee 62 000 € alv 0%

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.
 

Tiedoksi

Tarjoajat

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJE JULKISISTA HANKINNOISTA JA KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSISTA ANNETUN LAIN 25§:N TARKOITTAMISSA KANSALLISET KYNNYSARVOT ALITTAVISSA HANKINNOISSA [1]

Kansallisen kynnysarvon alittavissa hankinnoissa tehtyyn kunnan viranomaisen (hankintayksikkö) päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä annettuun ratkaisuun tyytymätön voi tehdä hankintayksikölle julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain mukaan vaatimuksen hankintaoikaisusta tai kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisua koskevan vaatimuksen voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen voi lisäksi tehdä kunnan jäsen. 

Määräaika oikaisua koskevien vaatimusten tekemiselle:

Oikaisua on vaadittava 14 päivän kuluessa siitä, kun oikaisuvaatimuksen tekijä on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta hankintamenettelyssä tehdystä ratkaisusta. 

Asianosaisen katsotaan saaneen hankintapäätöksen oheisasiakirjoineen tiedoksi sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä sinä päivänä, jolloin päätöksen oheisasiakirjoineen sisältävä sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimattomuudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saapunut vastaanottajalle myöhemmin. 

Jos tiedoksianto toimitetaan postitse kirjeellä vastaanottajalle, vastaanottajan katsotaan saaneen asiasta tiedon seitsemäntenä päivänä sen lähettämisestä, jollei tiedoksiannon näytetä tapahtuneen myöhemmin. 

Käytettäessä todisteellista tiedoksiantotapaa, tiedoksianto katsotaan tapahtuneeksi saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Hankintaoikaisun ja oikaisuvaatimuksen sisältö:

Hankintaoikaisusta ja oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Siihen on merkittävä tarvittavat yhteystiedot, kuten oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi ja kotikunta sekä postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Oikaisua vaativan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava kirjelmä.

Vaatimukseen on liitettävä: 

  • päätös, johon oikaisua haetaan joko kopiona tai alkuperäisenä
  • asiakirjat, joihin vedotaan
  • valtakirja, mikäli käytetään asiamiestä. 

Hankintaoikaisua ja oikaisuvaatimusta käsittelevän viranomaisen yhteystiedot (Toimitusosoite):

Hankintayksikön / kunnan toimielimen yhteystiedot:

Vesilahden kunta
Lindinkuja 1
37470 Vesilahti
Puh. 03 5652 7500
vesilahdenkunta@vesilahti.fi

[1] Kansallisen kynnysarvon suuruus on:

  • 60.000 € tavarat ja palvelut
  • 150.000 € rakennusurakat
  • 400.000 € sosiaali ja terveyspalvelut
  • 300.000 € muut erityiset palvelut
  • 500.000 € käyttöoikeussopimukset