Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 4.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 73 Rakennus- ja ympäristölautakunnan vastine arviointikertomus 2021

VESDno-2022-79

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Kuntalain 121 §:n mukaan valtuusto asettaa tarkastuslautakunnan hallinnon ja talouden tarkastuksen sekä arvioinnin järjestämistä varten. Tarkastuslautakunnan tehtävänä on mm. arvioida ovatko valtuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet kunnassa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Tarkastuslautakunta antaa kultakin vuodelta valtuustolle arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään valtuustossa tilinpäätöksen yhteydessä. Kunnanhallitus antaa valtuustolle lausunnon toimenpiteitä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

Ehdotus

Kunnanvaltuusto käsittelee liitteenä olevan arviointikertomuksen vuodelta 2021 ja lähettää sen edelleen kunnanhallituksen ja muiden toimielinten käsiteltäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Perustelut

Kuntalain 121 §:n mukaan tarkastuslautakunta antaa valtuustolle kultakin vuodelta arviointikertomuksen,​ jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään valtuustossa tilinpäätöksen yhteydessä. Kunnanvaltuusto on kokouksessaan KVAL §30 / 20.6.2022 käsitellyt tarkastuslautakunnan laatiman arviointikertomuksen vuodelta 2021 ja lähettää sen edelleen kunnanhallituksen ja muiden toimielinten käsiteltäväksi.

Tarkastuslautakunta on arviointikertomuksessaan nostanut rakennus- ja ympäristölautakunnan osalta seuraavat huomiot: Vuoden 2021 tavoitteina oli järjestää tilaisuuksia ja tarjota laadukkaita asiakaskokemuksia kuntalaisille. Hajajätevesi-infotilaisuus ja luontoilta pidettiin. Jatkossa olisi hyvä, että infotilaisuudet tallennettaisiin ja, että tallenteet olisivat kunnan kotisivuilla katsottavissa. Asiakaskyselystä saatiin tulokseksi 7,2. Tavoitetasoa asiakaspalautteelle ei ollut asetettu. Ympäristösuojeluun liittyvä yhteistoiminta Lempäälän kunnan kanssa loppui vuoden 2021 loppuun. Rakennuslupapuolella on ollut vilkasta. Tarkastusinsinöörin virka perustettiin ja täytettiin syksyllä 2021, joka helpotti henkilöstöresurssin riittävyyttä rakennusvalvonnassa. Rakentajien tarpeisiin on tärkeää vastata jatkossakin, joka osaltaan edesauttaa asukasluvun myönteistä kehitystä ja yritysmyönteisyyttä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Veli Salmi, rakennustarkastaja, veli.salmi@vesilahti.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee tarkastuslautakunnan huomiot tietoonsa ja ilmoittaa kunnanhallitukselle ja edelleen tarkastuslautakunnalle, ettei sillä ole tarvetta antaa vastinetta vuoden 2021 tarkastuskertomuksesta.

Päätös

Päätösehdotus teknisellä korjauksella hyväksyttiin yksimielisesti.

Esteellisyys

  • Mikko Ala-Orvola, tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja.

Kokouskäsittely

Mikko Ala-Orvola jääväsi itsensä, hän on tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja. Tämän pykälän ajan puheenjohtajana toimi Veli Salmi.

Tehtiin tekninen korjaus ja lisättiin sana tarvetta lauseeseen "ettei sillä ole antaa vastinetta vuoden 2021 tarkastuskertomuksesta."

Tiedoksi

Khal, Valtuusto

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)