Tekninen lautakunta, kokous 13.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Teknisen lautakunnan lausunto Hovinkulman asemakaavan muutoksen kaavaehdotuksesta

VESDno-2021-156

Aikaisempi käsittely

Perustelut

16.02.2022

Hovinkulman asemakaavamuutoksen kaavaluonnos ja muu valmisteluaineisto olivat nähtävänä 15.12.– 23.12.2021 ja 7.1-27.1.2022 välisenä aikana. Aineistosta saatiin lausunnot Pirkanmaan maakuntamuseolta, Pirkanmaan ELY-keskukselta ja Vesilahden kunnan rakennus- ja ympäristölautakunnalta. Lisäksi saatiin yksi mielipide. Vesilahden kunnan tekninen lautakunta totesi, että sillä ei ole kaavaluonnoksesta huomautettavaa. Luonnosvaiheen palautteesta on laadittu palauteraportti, joka on kaavaselostuksen liitteenä.

Saapuneen palautteen pohjalta kaavaluonnosta ja kaavan valmisteluaineistoa tarkistettiin seuraavasti:

  • Asemakaavaa varten on tarvetta laatia luontoselvitys, jossa mm. selvitetään mahdollisten direktiivilajien, erityisesti lepakoiden ja liitooravan esiintyminen alueella. Luontoselvitys laaditaan kevään aikana ja kaavaehdotusta tarkistetaan tarvittaessa, mikäli selvityksen tulokset antavat siihen aihetta.
  • Asemakaavaan lisättiin kaavamääräys: ”Alueella edellytetään kiinteistökohtaista hulevesien käsittelyä.”  Kaavaselostukseen lisättiin selvitys hulevesien hallinnasta alueella.
  • Tieto valtioneuvoston päätöksestä 18.11.2021 valtakunnallisesti arvokkaiden maisemaalueiden inventoinnista lisättiin kaavaselostukseen.
  • Kaavaselostukseen lisättiin yleiskaavallinen tarkastelu, jossa arvioidaan, miten maankäyttö ja rakennuslaissa säädetyt yleiskaavan sisältövaatimukset täyttyvät.

Arkkitehtitoimisto Helena Väisänen on valmistellut kaavaehdotuksen, joka on päivätty 16.02.2022. Kaavaehdotuksen asemakaavakartta on sisällöltään sama kuin luonnosvaiheen asemakaavakartta.

Ehdotus

Esittelijä

Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kaavatoimikunta esittää, että kunnanhallitus päättää,

  • että 16.02.2022 päivätty asemakaavaehdotus kirkonkylän kortteliin 187, maa ja metsätalousalueelle ja yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien laitosten alueelle asetetaan MRA 27 §:n mukaisesti julkisesti nähtäville.
  • että siitä pyydetään lausunto Pirkanmaan ELYkeskukselta, Pirkanmaan maakuntamuseolta, Vesilahden kunnan tekniseltä lautakunnalta, Vesilahden kunnan rakennus- ja ympäristölautakunnalta, Vesilahden kunnan ympäristönsuojelulta ja Pirkanmaan aluepelastuslaitokselta.

Päätös

Kaavatoimikunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että se päättää,

  • että 16.02.2022 päivätty asemakaavaehdotus kirkonkylän kortteliin 187, maa ja metsätalousalueelle ja yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien laitosten alueelle asetetaan MRA 27 §:n mukaisesti julkisesti nähtäville.
  • että siitä pyydetään lausunto Pirkanmaan ELY-keskukselta, Pirkanmaan maakuntamuseolta, Vesilahden kunnan tekniseltä lautakunnalta, Vesilahden kunnan rakennus- ja ympäristölautakunnalta, Vesilahden kunnan ympäristönsuojelulta ja Pirkanmaan aluepelastuslaitokselta.

Valmistelija

Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Perustelut

-

Ehdotus

14.3.2022

Kunnanhallitus päättää,​

1)   että 16.02.2022 päivätty asemakaavaehdotus kirkonkylän kortteliin 187,​ maa ja metsätalousalueelle ja yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien laitosten alueelle asetetaan MRA 27 §:n mukaisesti julkisesti nähtäville.

2)  että siitä pyydetään lausunto Pirkanmaan ELY-​keskukselta,​ Pirkanmaan maakuntamuseolta,​ Vesilahden kunnan tekniseltä lautakunnalta,​ Vesilahden kunnan rakennus-​ ja ympäristölautakunnalta,​ Vesilahden kunnan ympäristönsuojelulta ja Pirkanmaan aluepelastuslaitokselta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on kokouksessaan 14.3.2022 § 36 päättänyt asettaa julkisesti nähtäville Hovinkulman asemakaavamuutoksen asemakaavaehdotuksen. Aineisto on nähtävillä 31.3.– 29.04.2022 välisenä aikana. Kunnanhallitus pyytää tekniseltä lautakunnalta lausuntoa Hovinkulman asemakaavan muutoksen kaavaehdotuksesta 29.4.2022 mennessä.

Hovinkulman asemakaavan muutoksen tavoitteena on muodostaa Hovin talouskeskuksen eteläosaan, Vihniäntien varteen, maisemaan sopiva erillispientalojen alue kulttuurimaisema, kulttuurihistorialliset arvot sekä talouskeskuksen nykyiset ja tulevat tarpeet huomioiden.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää, että sillä ei ole lausuttavaa Hovinkulman asemakaavamuutoksen asemakaavaehdotukseen. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)