Tekninen lautakunta, kokous 23.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Teknisen lautakunnan alaisten tehtäväalueiden taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen 2021

VESDno-2022-4

Valmistelija

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Perustelut

Osana kunnan tilinpäätöstä esitetään valtuuston asettamien taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen koskien vuotta 2021. Lautakuntien tulee käsitellä omien  tehtäväalueidensa tavoitteiden toteutuminen.  Teknisten palveluiden alaiset tehtäväalueet ovat tekniset palvelut ja vesi- ja viemärilaitos.

Teknisten palveluiden talous toteutui lähes budjetoidusti talouden tarkan seurannan ansiosta. Vesihuoltolaitokselle haettiin määrärahamuutos muuttuneiden verkostovuokran, liittymismaksujen ja palveluiden ostojen takia. Tekninen lautakunta käsitteli määrärahamuutoksia kokouksessaan 10.11.2021 § 75. Määrärahamuutoksesta poiketen vesihuoltolaitokselle kertyi loppuvuoden aikana budjetoitua enemmän vesihuollon liittymismaksuja ja palveluiden ostoista onnistuttiin saastamään. Liittymismaksujen paremman kertymisen ansiosta vesihuoltolaitoksen tilikauden tulos oli positiivinen tuloksen ollessa 21 655,50 euroa. 

Vuonna 2021 investointimenojen toteuma oli 793 445 euroa. Vuoden 2021 suurimpia investointeja olivat ämmänhaudanmäki, Kiisken ja Kalsin kunnallistekniikka ja palvelukeskusalueen kunnallistekniikka. Investointimenojen toteuma oli noin 68 prosenttia muutettuun talousarvioon nähden. Matalaa toteutumista teknisten palveluiden näkökulmasta selittää Ämmänhaudanmäen urakan toteutuminen. Urakkaan vuodelle 2021 varatut tien rakentamisen määrärahoja ei käytetty. Urakoitsija ei saanut toteutettua urakkasuorituksia siten, että laskutusta olisi voitu hyväksyä ja Vesilahden tekniset palvelut eivät maksa urakan maksueriä ennakkoon. Toinen merkittävä poikkeama on maa- ja vesialueiden ostot, joista vastaa hallintopalvelut. 

Hallintosääntö 4 luku § 4 ja § 6

Hallintosääntö 7 luku § 2

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisen, vesihuoltolaitoksen eriytetyn tilinpäätöksen ja investointien toteuman sekä antaa ne tiedoksi kunnanhallitukselle tilinpäätökseen liittämistä varten. Lisäksi tekninen lautakunta antaa talouspäällikölle oikeudet tehdä tarvittaessa teknisiä korjauksia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Kati Ajoksenmäki ja Taina Lamminmäki saapuivat pykälän käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Kunnanhallitus

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)