Elinvoimatoimikunta, kokous 7.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Kirkonkylän palvelukeskusalueen korttelin 172 tontin numero 3 rakentuminen

VESDno-2022-30

Valmistelija

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Kirkonkylän palvelukeskusalueen asemakaavan kortteli 172 on varattu liike-, toimisto- ja yleisten rakennusten korttelialueeksi. Korttelin 172 tontti nro 3 on rakentumaton. Tontin pinta-ala on 5354 m2 ja rakennusoikeutta on 1700 k-m2. Kyseinen tontti sijaitsee jo olemassa olevien palveluiden välittömässä läheisyydessä sekä tavoittaa suurimman osan Vesilahden kunnan palveluiden käyttäjistä. Vesilahden kunnanvaltuusto on määritellyt aiemmin alueen kohteille luovutushinnat sekä -ehdot (KV 31.8.2020 §42).

Kirkonkylän alue on kasvanut viime vuosina vauhdilla. Kunnan vetovoiman kannalta on oleellista alueen kehittyminen ja palvelutarjonnan laajentuminen. Yrityskannan kasvu sekä etätöiden lisääntyminen on lisännyt tarvetta nykyaikaisille toimisto- ja toimitiloille. Elinvoimatoimikunta teetti yrityskyselyn vuoden 2021 lopulla. Kyselyn pohjalta nousi esille, että toimi- ja toimistotiloille on selkeä kysyntä Vesilahdella. Lisäksi kuntaan on tullut toiveita nykyaikaisille neuvottelu- ja kokoustiloille eri tahojen toimesta. Tilasuunnittelussa otetaan huomioon eri toimijoiden vaatimukset, tarpeet ja tilojen muunneltavuus.

Kehitysjohtaja on käynyt aktiivista keskustelua tontin kehittämisen johdosta eri tahojen kanssa sekä vertaillut eri kustannusratkaisuja. Ottaen huomioon koko kunnan taloustilanteen ja tulevien vuosien investointisuunnitelmat tällä hetkellä taloudellisesti järkevintä on vuokramalli, jossa kunta toimii kiinteistön päävuokralaisena ja vuokraa tiloja loppukäyttäjille. Lähtökohtana on, että tilat vuokrataan markkinaehtoisille toimijoille. Tarpeen vaatiessa on syytä myös tarkastella kunnan palvelutoimintojen keskittämistä kiinteistökokonaisuuden yhteyteen.

Hanke tukee vahvasti Vesilahden kuntastrategian tavoitetta mahdollistaa nykyaikainen yrittäminen etenkin yksinyrittäjä näkökulmasta.

Liitteenä olevan mallinnuksen toteutus: Pasi Vierimaa, Sweco Infra & Rail Oy.

Ehdotus

Esittelijä

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Elinvoimatoimikunta päättää, että hanke käynnistetään seuraavin toimenpitein:

  1. Kehitysjohtaja teettää kohteen rakennesuunnitelman Vahanen Suunnittelupalvelut Oy:n kanssa.
  2. Kiinteistön rakentamisen osalta valmistellaan aiesopimus kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi, jonka pohjalta voidaan aloittaa kohteen markkinointi. Aiesopimuksessa määritellään tarkemmat ehdot kohteen rakentumiselle ja aikataululle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti seuraavin muutoksin: 

  1. Kehitysjohtaja teettää kohteen konseptisuunnitelman Vahanen Suunnittelupalvelut Oy:n kanssa.
  2. Kiinteistön rakentamisen osalta valmistellaan aiesopimus kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi, jonka pohjalta voidaan aloittaa kohteen markkinointi. Aiesopimuksessa määritellään tarkemmat ehdot kohteen rakentumiselle ja aikataululle.

Tiedoksi

Kunnanhallitus