Sivistyslautakunta, kokous 14.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 80 Vesilahden Yhtenäiskoulun rehtorin viran auki julistaminen

VESDno-2021-55

Valmistelija

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden Yhtenäiskoulun rehtorin viranhaltija on irtisanoutunut tehtävästään 31.1.2021 alkaen, jonka jälkeen tehtävä on täytetty määräaikaisesti. Hyvän hallintotavan mukaisesti ja kunnan esi- ja perusopetuksen pitkäjänteisen kehittämisen turvaamiseksi on tarkoituksenmukaista täyttää virka pysyvästi.

Vesilahden kunnan Hallintosäännön luvun 5 § 8 mukaan viran julistaa haettavaksi virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen ja luvun 5 § 3 mukaan rehtorin valinnasta päättää sivistyslautakunta. Myös koeajasta päättää se viranomainen, joka päättää palvelussuhteeseen ottamisesta.

Rehtorin viran kelpoisuusvaatimuksista säädetään asetuksessa opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 2 §. Rehtoriksi on kelpoinen henkilö, jolla on:

  1. ylempi korkeakoulututkinto;
  2. tässä asetuksessa säädetty asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus;
  3. riittävä työkokemus opettajan tehtävissä; sekä
  4. opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.


Jos samassa oppilaitoksessa järjestetään usean eri koulutusmuodon piiriin kuuluvaa koulutusta tai jos rehtori vastaa kahden tai useamman sellaisen oppilaitoksen toiminnasta, joissa järjestetään eri koulutusmuotojen piiriin kuuluvaa koulutusta, rehtorilla tulee olla 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettu opettajan kelpoisuus johonkin niistä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Sivistyslautakunta päättää

  1. käynnistää julkisen hakumenettelyn niin, että toistaiseksi voimassa oleva virkasuhde alkaa 1.8.2022,
  2. viran kelpoisuusehtoina noudatettavan asetusta opetustoimen henkilöstön kelpoisuuksista,
  3. virantäytössä noudatettavan kuuden kuukauden koeaikaa,
  4. nimetä valintaryhmän, jonka jäseninä ovat sivistysjohtaja, hallintojohtaja, henkilöstön edustaja sekä kaksi sivistyslautakunnan jäsentä ja nimetä ryhmälle puheenjohtajan.
  5. että valinnassa on mahdollista käyttää soveltuvuusarviointia.

Päätös

Sivistyslautakunta päättää

  1. käynnistää julkisen hakumenettelyn niin, että toistaiseksi voimassa oleva virkasuhde alkaa 1.8.2022,
  2. viran kelpoisuusehtoina noudatettavan asetusta opetustoimen henkilöstön kelpoisuuksista,
  3. virantäytössä noudatettavan kuuden kuukauden koeaikaa,
  4. nimetä haastatteluryhmän, jonka jäseninä ovat sivistysjohtaja, hallintojohtaja, kaksi henkilöstön edustajaa (yksi ala- ja yksi yläkoulusta) sekä kaksi sivistyslautakunnan jäsentä ja nimetä ryhmälle puheenjohtajan. Sivistyslautakunnan jäsenet haastatteluryhmässä ovat Michaela Jokiniemi ja Tapani Pietilä. Haastatteluryhmän puheenjohtajana toimii Tapani Pietilä.
  5. että valinnassa on mahdollista käyttää soveltuvuusarviointia.

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: 

Vesilahden sivistyslautakunta 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.