Tekninen lautakunta, kokous 8.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 81 Lausunnon antaminen Akaan kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelmasta

VESDno-2021-399

Valmistelija

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Perustelut

Akaan tekninen lautakunta on käsitellyt 28.10.2021 kokouksessaan § 117 Akaan vesihuollon kehittämissuunnitelmaa ja pyytää lausuntoa 14.12.2021 mennessä. 

Akaan kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelman aikajänne haja-asutuksen verkostolaajennusten osalta on 2028 ja vesihuoltolaitosten kehittämistarpeiden osalta 2030. Suunnitelman avulla haja-asutusalueella asuvat Akaan kaupungin asukkaat sekä ympäristöviranomaiset saavat tietää, mitkä kiinteistöt ja alueet mahdollisesti liitetään keskitetyn vesihuollon piiriin (HS-Veden toimintaaluelaajennukset), millä alueilla tehdään jatkoselvityksiä verkostojen laajentamisesta (kehittämistarvealueet) ja missä kiinteistöissä talousveden hankinta ja jätevedenkäsittely on edelleen hoidettava kiinteistökohtaisesti. 

Suunnitelmissa esitettävien kehittämistarvealueiden toteutuminen riippuu alueen kiinteistönomistajien aktiivisuudesta ja liittymishalukkuudesta. Jotkut esitetyistä hankkeista vaatii  vesiosuuskunnan perustamista ja osan hankkeista HS-Vesi on valmis toteuttamaan, jos alueelta tulee tarpeeksi liittyjiä.

Suunnittelutyö on toteutettu konsulttityönä FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy:n toimesta, ja sitä on ohjannut asiantuntijoista koostuva työryhmä, johon on kuulunut henkilöitä Akaan kaupungilta, HS-Vedeltä, Valkeakosken kaupungin ympäristönsuojelusta sekä Tampereen terveydensuojelusta. 

Vesihuollon kehittämissuunnitelmasta pyydetään lausunnot naapurikunnista, alueen vesiosuuskunnilta, kunnan eri lautakunnilta, kunnan terveys- ja ympäristöviranomaisilta, alueelliselta pelastuslaitokselta sekä ELYkeskukselta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää, että sillä ei ole lausuttavaa Akaan vesihuollon kehittämissuunnitelmasta. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)