Tekninen lautakunta, kokous 26.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 64 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus 2019 teknisen lautakunnan osalta.

VESDno-2020-66

Valmistelija

  • Harri Vierikka, kunnaninsinööri, harri.vierikka@vesilahti.fi

Perustelut

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan KVAL § 28/ 15.6.2020 käsitellyt tarkastuslautakunnan laatiman arviointikertomuksen vuodelta 2019 ja lähettää sen edelleen kunnanhallituksen ja muiden toimielinten käsiteltäväksi.

Alla olevassa selostetekstissä on tarkastuslautakunnan huomiot teknisenlautakunnan osalta.

Kunnaninsinöörin tehtävään liittyen oli rekrytointihaasteita, mutta alkusyksyllä valittiin uusi kunnaninsinööri ja hänen myötään teknisessä toimessa on selvästi määrätietoisemman, suunnitellumman ja hallitumman tekemisen merkkejä. Vuoden 2019 tavoitteiden osalta teknisen toimen tavoitteissa on tarkastuslautakunnan mielestä paljon kehitettävää. Nyt asetetut tavoitteet ja arviointikriteerit eivät aina kohtaa ja tavoitteiden toteutumisen arviointi on hankalaa. Tämän vuoksi tarkastuslautakunta ei arvioi teknisen toimen tavoitteiden toteutumista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Vierikka, kunnaninsinööri, harri.vierikka@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta merkitsee tiedoksi tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2019 ja ilmoittaa kunnanhallitukselle ja tarkastulautakunnalle, että teknisellä lautakunnalla ei ole huomioihin vastattavaa. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Tarkastuslautakunta

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)