Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 2.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Vesilahden ympäristönsuojelun työajanseuranta vuodelta 2020

VESDno-2020-117

Valmistelija

  • Kati Skippari, ympäristöpäällikkö, kati.skippari@lempaala.fi

Perustelut

Vesilahden ja Lempäälän kunnan välisen sopimuksen ympäristönsuojelun viranhaltijayhteistyöstä mukaan viranhaltijat pitävät Vesilahteen kohdistuvista töistä työajanseurantaa, josta ilmenee sekä Vesilahteen kohdistuvien töiden tuntimäärä, että mihin osa-alueisiin työtunnit ovat kohdentuneet. Työajanseuranta tuodaan tiedoksi rakennus- ja ympäristölautakuntaan puolivuosittain.

Keskimäärin Vesilahden ympäristönsuojelun tehtäviin vuonna 2020 kului 16,8% (18 % 2019) viranhaltijoiden kokonaistyöajasta. Työajanseurannan mukaan ympäristöviranhaltijat ovat käyttäneet työaikaa muille viranomaisille annettaviin lausuntoihin  9 % (8%, 2019), lupiin ja ilmoituksiin  12 % (18 %, 2019), valvontaan ja valituksiin 23 % (20 %, 2019) ympäristönsuojelun edistämiseen ja ympäristön tilan seurantaan 21 % (22 %, 2019) sekä toiminnan kehittämiseen ja hallintoon 35 % (31 %, 2019) Vesilahden ympäristönsuojeluun käytetystä työajasta.

Vesilahti on osallistunut lisäksi ympäristöministeriön rahoittamaan Lempäälän kunnan hankkeeseen "Tavoitteesta toiminnaksi - kohti hiilineutraalia kuntaa 2030". Osa ympäristöpäällikön työpanoksesta on mennyt tuolle hankkeelle. Hanketta koordinoimaan palkattu projektityöntekijä on tehnyt Vesilahdelle noin 95 tuntia töitä hankkeen tiimoilta tarkasteluajanjaksolla tammi-joulukuu. Hankkeessa on mm. päivitetty nettisivut ja viety kunnan intraan ilmastotietoutta henkilöstölle, laskettu kunnan ekologiset mittarit, perustettu henkilöstölle ilmastotyön pohjaksi Vesilahden HINKU-teams sivusto taustamateriaaleineen, laadittu nuorten ilmastosivut + videoineen ja toteutettu Vesilahden henkilöstön ilmastotyöpaja, laadittu Vesilahdelle tiekartta toimenpiteineen ”Hiilineutraali Vesilahti 2030” (tiekartta hyväksytty KH 7.12.2020).

Ehdotus

Esittelijä

  • Veli Salmi, rakennustarkastaja, veli.salmi@vesilahti.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee työajanseurannan vuodelta 2020 tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Tiedoksi

Kunnanhallitus

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)