Kaavatoimikunta, kokous 29.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Anomus asemakaavan laatimiseksi tilalle Kesola (922-413-5-6)

VESDno-2020-208

Valmistelija

  • Leena Lahtinen, aluearkkitehti, leena.lahtinen@urjala.fi

Perustelut

Maanomistaja on tehnyt aloitteen asemakaavan laatimiseksi omistamalleen kiinteistölle Kesola (922-413-5-6) Kirkonkylässä. Aloite koskee peltoaluetta Valkkistentien ja Hailianmäen välissä. Maanomistajan tavoitteena on alueen kaavoittaminen pientaloalueeksi, omakotitalojen ja rivitalojen rakennuspaikoiksi. Alueen asema-kaavoittamisesta on keskusteltu alustavasti maanomistaja-tapaamisessa 26.5.2020. Myöhemmin maanomistaja on tarkentanut aluerajausta koskemaan väliä tieltä pelto-ojaan.
Alueella on voimassa Kirkonkylän osayleiskaavan muutos ja laajennus. Osayleiskaavassa alue on osoitettu osin teollisuus- ja varastoalueeksi (TY), jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia. Pääosin alue on osoitettu yleiskaavassa maatalousalueeksi (MT). Maatalousaluetta koskee yleiskaavamääräys: Rakentamista avoimille peltoaukeille tulee välttää. Rakentaminen tulee sovittaa ympäröivään rakennuskantaan maastoon sekä reunavyöhykkeisiin. Rakennuspaikan tulee olla vähintään hehtaarin suuruinen.
Kaavoitus edellyttää tarkentavien neuvottelujen käymistä maanomistajien kanssa alueen asemakaavoittamisesta, sen toteutustavasta ja kustannusten jakautumisesta. Neuvottelujen pohjalta voidaan laatia mahdollinen kaavoituksen aloitussopimus Vesilahden kunnan ja maanomistan välillä.
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Leena Lahtinen, aluearkkitehti, leena.lahtinen@urjala.fi

Puheenjohtaja ehdottaa, että

Kaavatoimikunta keskustelee asemakaavoitus anomuksesta ja kaavoituksen lähtökohdista.
Kaavatoimikunta toteaa, ettei se näe estettä tarkentavien neuvotteluiden järjestämiselle kaavoituksen aloitussopimuksen laatimiseksi ja tuon toteuduttua kaavoituksen käynnistämiselle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Kesola, Aluearkkitehti, palvelusihteeri