Tarkastuslautakunta, kokous 24.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Tilintarkastuspalveluiden hankinta tilikausille 2021-2024

VESDno-2020-192

Perustelut

TARLA § 27 / 29.9.2020

Keskusteltiin tilintarkastuspalveluiden hankinnasta ja tarjousten pyytämisestä alkavalle valtuustokaudelle. 

Kuntalain 122 § 1 momentin mukaisesti on kunnan hallinnon ja talouden tarkistamasta varten valittava tilintarkastusyhteisö. Todettiin kuntalain 122 § 3 momentin mahdollistavan tilintarkastusyhteisön valinnan 1-6 vuodeksi.

Ehdotus: Tarkastuslautakunta päättää kilpailuttaa tilintarkastusyhteisön valinnan vuosille 2021-2024.

Päätös: Tarkastuslautakunta päätti valtuuttaa tarkastuslautakunnan puheenjohtajan tekemään kilpailutuksen talousjohtajan tai KuHan avustuksella. Tarkastuslautakunta päätti vaatimuksiksi lakisääteisen tilintarkastuksen osalta yhteensä 10 päivää ja lisäksi tarkastuslautakunnan sihteerin tehtävät.

Tarkastaja Merja Laakkonen poistui tämän pykälän käsittelyn ajaksi (klo 17.37-17.50).

- - - - -

TARLA § 31 / 24.11.2020

Tarkastuslautakunta lähetti tarjouspyynnön tilintarkastuksesta kolmelle tilintarkastusyhteisölle: BDO Audiator Oy:lle, KPMG Oy:lle ja Ernst & Young Oy:lle. BDO ja KPMG toimittivat vastauksen määräajassa. Kummankin tarjous oli tarjouspyynnön mukainen.

Tarkastuslautakunta vertaili saadut tarjoukset hinnan ja laadun osalta ja vertailun perusteella BDO Audiator Oy:n tarjous osoittautui kokonaisedullisemmaksi.

Sihteerinä toiminut BDO:n tilintarkastaja Minna Ainasvuori poistui kokouksesta ennen pykälän käsittelyä. Antti Uusi-Rasi valittiin pöytäkirjanpitäjäksi tämän pykälän osalta.

Ehdotus

Tarkastuslautakunta esittää valtuustolle, että kunnanvaltuusto valitsee tilintarkastusyhteisökseen BDO Audiator Oy:n valtuustokaudeksi 2021 - 2025.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)