Tekninen lautakunta, kokous 11.9.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Lausunnon antaminen Rauhamäen ranta-asemakaavan OAS:sta

VESDno-2024-290

Valmistelija

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Rauhamäen ranta-asemakaava on tullut vireille kunnanhallituksen päätöksellä 12.8.2024 §153. Kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt asettaa yleisesti nähtäville Rauhamäen ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja pyytänyt siitä lausuntoa 27.9.2024 mennessä.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on kaavahankkeen yleiskuvaus, jossa kerrotaan, miksi kaava laaditaan, miten kaavoitus etenee ja missä vaiheessa siihen voi vaikuttaa.

Hankkeen kaksiosainen ranta-asemakaava-alue käsittää osan kiinteistöstä Karstunjärvellä ja osan kiinteistöstä Heinälahdella. Alueet ovat yksityisessä omistuksessa. Karstunjärvellä sijaitsevan kaava-alueen pinta-ala on noin 2,5 ha. Heinälahdella sijaitsevan kaava-alueen pinta-ala on noin 0,5 ha. Kaavahankkeen tavoitteena on siirtää rantaosayleiskaavassa Heinälahdelle osoitettu rakennuspaikka Karstunjärvelle. Tavoitteena on, että ranta-asemakaava mahdollistaa alueelle toteutetun rakennuskannan säilyttämisen Karstunjärvellä.

Asemakaavalla on vaikutusta eniten alueen maanomistajiin sekä alueeseen rajautuvien alueiden maanomistajiin ja asukkaisiin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää, että sillä ei ole lausuttavaa Rauhamäen ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan.

Päätös

Tekninen lautakunta totesi, ettei sillä ole lausuttavaa Rauhamäen ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta.

Kokouskäsittely

Aapeli Eskola jääväsi itsensä ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Alueen omistajana hän on osallisuusjäävi.

Tiedoksi

-Khal, kaavoittaja, kaavoituksen palvelusihteeri

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)