§ 29 Määräaikainen varhaiskasvatuksen lastenhoitajan toimi 1.8.2024 -31.7.2025

Lataa 

VESDno-2024-266

Päätöspäivämäärä

19.6.2024

Päätöksen tekijä

Varhaiskasvatusjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 5. luku § 7

Varhaiskasvatuslaki 540/2018 7. luku § 37

Kuvaus

Vesilahden kunta pääsääntöisesti rekrytoi ulkopuolelta toimet, mutta joissain tilanteissa tehtävän täyttäminen joko sisäisen haun tai muuten esim. tehtävänkierron vuoksi on perusteltua. Työsopimuslaissa ei ole määräyksiä työsuhteisen henkilön valintaprosessista. Kunnallisen viranhaltijan määräykset virkavalinnasta, kuten esimerkiksi julkisesta hakumenettelystä, eivät koske työsuhteeseen ottamista. Lainsäädännön näkökulmasta voi siten käyttää esimerkiksen sisäistä hakua tai valita henkilön ilman erillistä hakumenettelyä. 

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajan määräaikainen tehtävä täytetään ilman ulkoista hakumenettelyä , koska valittu on osoittanut sopivuutensa tehtävään.

Määräaikaisuuden perusteena on toimintakaudella 2024-2025 varhaiskasvatuksen kysynnän kasvu,  mikä edellyttää määräaikaisen henkilön palkkaamista. 

Varhaiskasvatuksen rekrytoinneissa on  huomioitava päiväkodin henkilöstörakenteen muutos 1.1.2030 alkaen (Varhaiskasvatuslaki § 37).  1.1.2030 päiväkodin kasvatus-, opetus- ja hoitotehtävissä toimivilla kahdella kolmasosalla tulee olla varhaiskasvatuksen opettajan tai sosionomin kelpoisuus, joista vähintään puolella varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuus . Muilla varhaiskasvatuksen lastenhoitajan kelpoisuus.  Varhaiskasvatuksen  kysynnän kasvua tai  vähenemistä on vaikea ennustaa alhaisen syntyvyyden ja muuttoliikkeen vaikean ennustettavuuden vuoksi. 

Jan-Markus Lahti on osoittautunut koulutuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa vuoksi  soveltuvaksi lastenhoitajan tehtävään.

Päätös

Päätän nimittää Jan-Markus Lahden varhaiskasvatuksen lastenhoitajan määräaikaiseen työsuhteeseen  1.8.2024 - 31.7.2025.

Sijoituspaikkana Peiponpellon päiväkoti.

Palkkaus- ja työehdot määräytyvät KVTES:n mukaan.

Allekirjoitus

varhaiskasvatusjohtaja, Anne Mäki

Organisaatiotieto

Sivistys