§ 20 Varhaiskasvatuksen opettajan määräaikainen toimi 29.7.2024- 19.6.2025

Lataa 

VESDno-2024-268

Päätöspäivämäärä

18.6.2024

Päätöksen tekijä

Varhaiskasvatusjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 5. luku 7. §

Kuvaus

Vesilahden kunta pääsääntöisesti rekrytoi ulkopuolelta toimet, mutta joissain tilanteissa tehtävän täyttäminen joko sisäisen haun kautta tai muuten esim. henkilöstön tehtävänkierron vuoksi on perusteltua. Työsopimuslaissa ei ole määräyksiä työsuhteisen henkilön valintaprosessista. Kunnalisen viranhaltijalain määräykset virkavalinnasta, kuten esimerkiksi vaatimus julkisesta hakumenettelystä, eivät koske työsuhteeseen ottamista. Lainsäädännön näkökulmasta työnantaja voi siten käyttää esimerkiksi sisäistä hakua tai valita henkilön ilman erillistä hakua.

Varhaiskasvatuksen opettajan määräaikainen toimi täytetään ilman ulkoista hakumenettelyä, koska valittu on tehnyt sijaisuuksia Vesilahden varhaiskasvatuksessa ja osoittanut osaamisensa ja kelpoisuutensa  tehtävään.

Määräaikaisuuden perusteena on toimintakaudella 2024-2025 varhaiskasvatuksen kysynnän kasvu, mikä edellyttää määräaikaisen henkilön palkkaamista. 

Päätös

Valitsen varhaiskasvatuksen opettajan määräaikaiseen tehtävään 29.7.2024 - 19.6.2025   Mimosa  Norjan, joka koulutuksensa ja henkilökohtaiseten ominaisuuksiensa perusteella on soveltuva tehtävään.

Työehdot ja palkkaus määräytyvät OVTES:n mukaisesti.

Ensimmäinen toimipaikka on Peuraniityn päiväkoti.

Allekirjoitus

varhaiskasvatusjohtaja, Anne Mäki

Organisaatiotieto

Sivistys