Elinvoimatoimikunta, kokous 18.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Elinvoimaohjelman valmistelu

VESDno-2024-170

Valmistelija

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunta valmistelee elinvoimaohjelmaa, jonka on määrä valmistua vuoden 2025 aikana. Tavoitteena on parantaa kunnan kehitystä ja kilpailukykyä sekä luoda elinvoimainen ympäristö yrityksille ja asukkaille. Ohjelma kokoaa eri alojen tavoitteet ja toimenpiteet taloudellisen kasvun, työllisyyden ja elinvoiman tukemiseksi. Vuonna 2024 kerätään tietoja, ja varsinaiset suunnitelmat tehdään 2025 uuden valtuuston aloittaessa. Työ liittyy tiiviisti kuntastrategian päivitykseen varmistaen yhteensopivuuden laajempien kehitystavoitteiden kanssa.

Elinvoimaohjelmaan ja sen valmisteluun osallistuvat yritykset, järjestöt, oppilaitokset ja asukkaat. Tavoitteena on saada kattava kuva kunnan tilanteesta ja luoda yhteinen suunta kehitykselle. Prosessiin kuuluu yhteistyö, tiedonkeruu, analyysi ja strategisten toimenpiteiden määrittely. Prosessien erivaiheissa korostetaan vuorovaikutusta ja avoimuutta. Tavoitteena on luoda realistinen ja käytännönläheinen ohjelma, joka tukee kestävää kasvua ja kehitystä pitkällä aikavälillä.

Kehitysjohtaja vastaa työn etenemisestä ja raportoi prosessien erivaiheista elinvoimatoimikunnalle. Kehitysjohtaja esittelee työn alustavaa prosessia ja toimenpiteitä elinvoimatoimikunnalle kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Elinvoimatoimikunta merkitsee elinvoimaohjelman prosessin käynnistyneeksi ja välittää tiedon kunnanhallitukselle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

- kunnanhallitus