Sivistyslautakunta, kokous 9.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Tiedoksi merkittävät asiat

Perustelut

  • Pirkan opiston tilinpäätöstietoja (oheismateriaali 1)
  • Alkavia hankkeita sivistyspalveluissa:
    • Vakan liikunnallistamishanke (rahoittajana AVI, 5000€, omarahoitus 50%) 

Hankkeen tavoitteena on liikunnan lisääminen Vesilahden kunnan varhaiskasvatuksessa niin että varhaiskasvatuspäivän aikana jokaisella lapsella kertyisi vähintään 2 tuntia liikkumista (2/3 varhaiskasvatusikäisten lasten liikkumissuosituksesta). Tavoitteeseen pyritään lisäämällä ulkoilua ja luonnossa liikkumista varahaiskasvatuspäivän aikana sekä lisäämällä liikuntaa myös sisällä tapahtuviin toimintoihin sekä muuten inaktiivisiin hetkiin päivän aikana. Toimenpiteinä muun muassa henkilöstön kouluttaminen, välineiden hankinta ulko- ja luontoliikuntaan sekä sisätoimintojen liikunnallistamiseen, tietoisuuden lisääminen vanhemmille ja perheille sekä liikkumisen seurannan kehittäminen varhaiskasvatuksen toiminnassa. 

  • Yhteisiä pitkoispuita demokratiatyöhön – arjen kokeiluja Etelä-Pirkanmaan kirjastoissa (yhteishanke Valkeakosken, Akaan, Lempäälän, Pälkäneen ja Urjalan kirjastojen kanssa, rahoittajana AVI, 20000€, omarahoitus 20%)

Etelä-Pirkanmaan kuntien Valkeakosken, Akaan, Lempäälän, Pälkäneen, Urjalan ja Vesilahden kirjastot lähtevät yhdessä kokeillen tutkimaan demokratiatyön eri toimintamuotoja pienissä ja keskisuurissa kirjastoissa. Hankkeessa edistetään alueellista yhteistyötä tekemällä demokratiaa, sananvapautta ja osallisuutta tukevia ketteriä kokeiluja ja pyritään erilaisia toimintamuotoja käytännössä kokeilemalla löytämään alueen kirjastoille käyttökelpoisia tapoja toteuttaa hankalaksi koettua kirjastolain kirjausta demokratian edistämisestä. Kirjastojen henkilökunnan jäsenet osallistuvat yhdessä hankekoordinaattorin kanssa kirjastoissa järjestettäviin työpajoihin ja raportoivat kokemuksista toisilleen. Hankkeeseen kutsutaan mukaan paikallisia yhdistyksiä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)