Tekninen lautakunta, kokous 13.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Teknisen lautakunnan tehtäväalueiden taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen 2023

VESDno-2024-88

Valmistelija

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Osana kunnan tilinpäätöstä esitetään valtuuston asettamien taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen koskien vuotta 2023. Lautakuntien tulee käsitellä omien tehtäväalueidensa tavoitteiden toteutuminen. Teknisten palveluiden alaiset tehtäväalueet ovat tekniset palvelut ja vesi- ja viemärilaitos.

Teknisten palveluiden toimintakulut ylittivät talousarvion 5 prosentilla, eli 135 998 eurolla. Tiliryhmässä palvelujen ostot, toimintakulut ylittyivät 23 prosenttia ja vastaavasti tiliryhmässä aineet, tarvikkeet ja tavarat toteuma oli talousarvioon nähden 91 prosenttia. Suurimmat euromääräiset ylitykset tapahtuivat tukipalveluiden vastuualueella.

Vesi- ja viemärilaitoksen tulos parantui huomattavasti budjetoidusta 115 196 euron alijäämästä 52 203 euroa alijäämäiseksi. Tilikauden positiiviseen tulokseen vaikutti poistojen toteutuminen 72 prosenttisesti talousarvioon nähden.

Vuonna 2023 investointimenojen toteuma oli 4 395 705 euroa, joka on talousarvioon nähden 66 prosenttia. Vuoden 2023 suurimpia investointeja olivat Metsämantereen kunnallistekniikan rakentaminen, viemäri- ja vesijohtoverkoston saneeraustyöt, Petäjärinteen ja Kielorinteen katusaneeraus sekä kiinteistöhankkeet Vesilahden yhtenäiskoulun saneeraus, Ylämäen koulun saneeraus ja Palvelukeskusalueen torin rakennukset. Investointien alhainen toteuma johtui pääosin Kaakilanmutkan yrityshallien määrärahavarauksesta, joka ei toteutunut sekä Metsämantereen kunnallistekniikan rakentamisen kulujen jakautumisesta myös vuodelle 2024.

Hallintosääntö 4 luku § 4 ja § 6 

Hallintosääntö 7 luku § 2

Ehdotus

Esittelijä

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisen, vesihuoltolaitoksen eriytetyn tilinpäätöksen ja investointien toteuman sekä antaa ne tiedoksi kunnanhallitukselle tilinpäätökseen liittämistä varten. Lisäksi tekninen lautakunta antaa talousjohtajalle oikeudet tehdä tarvittaessa teknisiä korjauksia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Annettiin talousjohtaja Merja Vihtiälälle paikallaolo- ja puheoikeus tämän pykälän ajaksi.

Tiedoksi

Khal

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)