Elinvoimatoimikunta, kokous 29.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Lausunnon antaminen kunnanviraston alueen asemakaavan luonnoksesta

VESDno-2023-288

Valmistelija

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnanhallitus asetti julkisesti nähtäville kunnanviraston alatalon asemakaavan luonnoksen liiteasiakirjoineen. Kunnanhallitus päätti asiasta kokouksessaan 12.2.2024 §:ssä 22.

Asemakaavaluonnos ja sen liiteasiakirjat ovat nähtävänä 22.2.-25.3.2024 välisen ajan kunnanvirastossa, osoitteessa Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti sekä kunnan verkkosivulla, www.vesilahti.fi.

Lausuntoa pyydetään asemakaavaluonnoksesta ja sen liiteasiakirjoista 25.3.2024 mennessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Elinvoimatoimikunta tukee vahvasti kaavamuutosta. Kaavamuutos tukee Vesilahden kunnan strategiaa ja edistää paikallisten yritysten kasvua. Hanke on myös hyvä esimerkki kunnan omistamien kiinteistöjen toimivasta jatkokäytöstä/-kehityksestä. Kaavassa on tärkeää kiinnittää huomiota kevyenliikenteenväylän mahdolliseen jatkamiseen Suomelantien suuntaan, mikä parantaisi alueen liikenteen turvallisuutta merkittävästi.

Kaavaprosessi on ollut pitkä, ja elinvoimatoimikunta korostaa tarvetta tarkastella sitä kriittisesti kaavatoimikunnassa. On olennaista, että kaavatoimikunta ottaa huomioon toiminnan kehittämisessä prosessin keston, viestinnän sekä pyrkii jatkossa varmistamaan, ettei kaavoitus hidasta yrittäjälähtöisten elinvoimahankkeiden etenemistä.

Päätös

Jotta pykälän päätös olisi päätösvaltainen, riittävän määrän toimielimen jäseniä on oltava läsnä. Valtuuston kokouksessa pitää olla läsnä vähintään 2/3 valtuutetuista ja kunnan muun toimielimen kokouksessa enemmän kuin puolet jäsenistä (kuntalain 103 §).

Todetaan, että pykälän käsittelyn aikana kokous ei ole päätösvaltainen.

Esteellisyys

  • Jäsen Risto Naskali jääväsi itsensä pykälän käsittelyn ajaksi (intressijääviys).

Tiedoksi

kunnanhallitus, kaavoittaja, kaavoituksen palvelusihteeri